Wednesday, 11 May 2011

Who Is Mr Cooler ? ?

Assalamualaikum w.b.t
Ape kabo . Nie rase 1stime kot aku menaip kat blog nie . hehehe . Almaklum le aku bkn rajin sgt pn nk taip menaip nie . Saje mengisi mase lapang yg sntiase lapang nie . :D Lagipun bole gak la testing ke'terrer'an aku menaip pnjg2 nie . Ok2 , udoh2 . bebalik pd tajuk utame kite hr nie . Sape die Mr Cooler 2 ? Meh sini aku cerite . Hehehe . Aku le 2 . Tp itu le aku nie bukan jenis yg suke sgt cerite pasal dr sndri nie .Biar org yg menilaikn , nanti puji dr sndr kg kte perasaan pulok hahaha . Tp xpele , xsaloh share skit2 , ye dok ? :D . Name sebeno aku Mohamed Izwan bin Mohamed Salehan . Lahir bln 12 hr yg ke 17 . Thn 2 malu nok kabo hehehe . Tgk kat surat beranak tulis aku lhr d Hospital Beso Ipoh nun . Org perok le nie . Ank jati lg :-) . Aku ank no 7 dr 8 org adk brdk . Kalo ikot kn kte adk brdk aku sebenonyer sume de 9 org , yg sorg 2 ats aku xsmpt tgk dunie nie . Meninggal dlm perot . Al-Fatihah . Kalo de skrg mybe umo die dlm 21 or 22 kot . Atas aku le . Lelaki . Dlm adk brdk aku de 6 pmpn n 2 laki termasuk aku le . Ok , npe aku kte dr aku Mr Cooler ? Sbb aku jrg mrh kot ? Hehe . Kalo ikot kn memg aku jrg marah2 nie , org pn jrg tgk aku marah . Diorg la yg ckp , bkn aku . Mybe betol la kot . Aku jenis suke pd ketenangan n suasana riang . Memg susah la korg nk nmpk aku muke msm ke , marah ker . Hehehe . Aku sntiase cube hepi2kn dr sndr walopun mcmne pnye terok mslh aku hdpi . Sume prg de mslh kn , just kne pndi tanganinyer . All problem can be solve , like mathematics , nothing impossible babeh .
Senyum cmnie hehehe

Simple is easy , cm2 gak ler aku . Aku org yg biase2 aje , xde byk songeh pn , aku rase le . Korg lg pndi menilai aku kn ? :D . Aku suke termenung . Kenape ? Sbb aku suke igt kisah lalu , amik jd pengajaran , utk mase dpn . Kte org pengalaman mendewasekn . So , xsalah kn termenung nie hehe . Psala family aku nie , aku rase amat bersyuko sgt pd-Nya sbb kurniekan aku sebuah keluarge yg bhgie walopn khdpn kitorg sederhane aje . :D . Terime kasih kat Abah n arwah Mak yg menjage kami n mendidik kami . Respect sgt2 pd keduenyer sbb dpt wujudkn hbgn kekeluarga yg kuat antara kami adk brdk . Alhamdulillah kami sntiase bersame x kire la susah ke senang . Syg Abah n Mak sgt2 . Moge Mak aman n tenang d sane . Kami sntiase doakn kebahagiaan mak . Al-Fatihah
Nie adk brdk aku ~ Yg sulung xde dlm gambo <3 Semue Ok la itu saje yg aku nk share kn , aku bkn pndi sgt pn nk cerite2 nie hehe , tp i do my best . Moge hdp kite sntiase m'dpt keberkatan dr-Nye . :D Lain kali aku update lg ye , itu pn kalo rajin r hahaha . Ok kwn assalamualaikum ~ bukak mulut , tunjuk gg 2 , pas2 senyum (^_^)


:D

Saturday, 7 May 2011

Terima kasih Ibu

Gugurnya Kelopak Itu...

Tunas itu mula bercambah,
Sekian lama tertanam di pelosok gentian,
Menjalar robek sinar mentar,
Walau halangan datang menerpa.

Tunas itu mula berkembang,
Kembangnya sekuntum mawar,
Bagai si puteri bangkit beradu,
Walau saingan menyerang tiba.

Si mawar mula mewangi,
Semerbak harum menusuk kalbu,
Ayuan merah kelopak menawan,
Lambaian hijau daunan menenang.

Lembut tubuh bersalut duri,
Membangkit cemburu iri sang flora,
Menzahir gerun takut sang fauna,
Hanya si kumbang gagah tiada gentar.

Ibu dikaulah mawar itu,
Yang kupujai tiap waktu,
Yang kurindui wajahmu,
Yang kukagumi ketabahanmu.

Cekal hati mendidik daku,
Sabar murni melayan kerenah anakmu,
Tiada kedengaran sepatah keluhan,
Tiada kelihatan setitip kemarahan.

Kini mawar itu kian layu,
Perlahan dimamah arus usia,
Gugur sudah si ayu kelopaknya,
Hilang sudah lambaian daunannya.

Segamit memori ku kenangi,
Setulus kasih ku dambai,
Potret wajahmu ku tatapi,
Sebuah kehilangan yang tiada ganti.

khas buat ibu tersayang..al-fatihah

Trying 2 smile babe !

Assalamualaikum

Jika rasa sedih itu adalah AIR, biarlah ia mengalir ke akar-akar pohon, ke tanah-tanah gersang, ke tasik-tasik yang kekeringan..
Semoga ada manfaat kepada yang lain..
Tapi JANGANLAH ke MATA ku..
Kerana sudah  terlalu banyak air yang mengalir dari situ..
Kerana ku takuti air dari mata ku itu tidak mampu memadamkan api neraka MU, Ya ALLAH..
Hanya membawa kepada kemurkaan MU..

Jika rasa sedih itu adalah ANGIN, biarlah ia menghembus lembut ke hamparan-hamparan yang ketandusan, ke kawanan tumbuhan yang mengharapkan angin..
Semoga ada manfaat kepada yang lain..
Tapi JANGANLAH ke JIWA ku..
Kerana sudah terlalu lama angin yang bergelodak di situ…
Kerana ku takuti angin dalam jiwa ku itu tidak mampu menjadikan ku kuat untuk ke jalan MU, Ya ALLAH..
Hanya membawa kepada kemurkaan MU..


Jika rasa sedih adalah KETAJAMAN, biarlah ia digunakan untuk menghunus musuh-musuh Islam, untuk mengasah akal para pejuang agama…
Semoga ada manfaat kepada yang lain..
TAPI JANGANLAH ke HATI ku..
Kerana sudah terlalu dalam luka yang terhiris..
Kerana ku takuti ketajaman ke hati ku itu tidak mampu menjadikan hati ku Ikhlas untuk MU, Ya ALLAH..
Hanya membawa kepada kemurkaan MU..


Namun,

Jika rasa sedih adalah CAHAYA PETUNJUK dari ALLAH, biarlah ia terpancar ke dalam mata ku, jiwa ku, hati ku dan ke seluruh alam..
Agar semua dapat merasai  cahaya keindahannya itu..
Cahaya keredhaan dari ALLAH ..
Tanda Kasih , Cinta, Ingatan dari ALLAH yang Maha Agung, yang Maha Mengetahui, yang Maha Pengasih, yang Maha Mengasihani, yang Maha Pencinta…
Yang telah menciptakan segala-galanya ..
Daripada tiada kepada ada...
Agar semuanya kembali kepada MU , Ya ALLAH..
Kembali sujud kepada MU..
Kembali menuju ke jalan MU..
Kerana Engkaulah destinasi cinta yang HAKIKI...
aku xtau nak ckp ape krn aku sdh . . .